Jack Kerouac. El novelista més destacat i emblemàtic de l’anomenada ‘Beat generation’

Jack_Kerouac

En Jack Kerouac (Massachusetts, 1922 – Florida, 1969) fou un famós escriptor nord-americà de pares franco-canadencs. La seva vida fou una vida plena d’excessos, d’art i de viatges. El seu estil d’escriptura és un estil molt peculiar i trencador. Els que en saben diuen que els músics de jazz de l’època el van influenciar molt directament. Kerouac improvisa al voltant d’un tema i escriu de manera flexible, fluïda, com si d’un instrument solista sobre una base rítmica es tractés. Aquest estil el van definir en el seu dia amb el concepte de ‘prosa espontània’. És destacable el fet de que el Jack escrivia majoritàriament de manera autobiogràfica, que no s’inventava les històries, al contrari, les redactava com si fos un diari personal.

A casa seva es parlava el francès i no va ser fins passada l’adolescència que va assolir un nivell fluid de l’anglès. Va publicar diverses obres (que majoritàriament escrivia en anglès) a partir de moltes de les quals s’han fet adaptacions cinematogràfiques. Va morir relativament jove, als 47 anys d’edat, a causa principalment d’un fort alcoholisme crònic.

He cercat a Google les seves frases (quotes) més famoses i he escollit les que m’han agradat més per fer un lleuger anàlisi de la seva personalitat en clau astrològica. 

‘There were nowhere to go but nowhere, so just keep on rolling under the stars’. (‘No hi havia enlloc on anar, doncs anàvem fent sota les estrelles’) –On the road-

Aquest fragment revel·la el seu deix bohemi de no pertànyer a res ni a ningú més que a la mare natura (Sol Peixos). Ell és un wanderer, un trotamundos, un nòmada (Mart a Sagitari).

La mateixa frase denota el seu gust per avançar en llibertat gaudint de la vida sense preocupar-se pel que vindrà (Mart a Sagitari = recerca individualista del gaudi de la llibertat).

‘Our battered suitcases are piled on the sidewalk again. We had longer ways to go; but no matter, the road is life.’  (‘Les maletes a la cuneta altre cop. Teníem un llarg camí per recórrer però no passa res, la carretera és la vida’) –On the road-

L’objectiu de Peixos és fluir amb la vida així que qualsevol entrebanc o pausa no significa res perquè el camí és la vida i l’objectiu és simplement viure el camí: The road is life (’La carretera és (la) vida’. 

‘The only truth is music.’ (‘L’única veritat és la música’)

Sagitari busca la veritat de les veritats i, si no la troba, pot agafar qualsevol concepte i dotar-lo de representant d’aquesta anhelada veritat suprema fins al punt, fins i tot, de crear-se un fanatisme. Res estrany per un Sol-Venus a Peixos que el seu concepte de veritat sigui la música. Música = Piscis. En tota carta natal d’un músic predomina l’energia Piscis.

‘Happiness consists in realizing it is all a great strange dream.’ (‘La felicitat consisteix en adonar-se de que tot és un somni inmens i estrany’)

En la línia de la frase anterior, en aquest cas l’autor ens remet a un altre concepte molt piscià: ‘La felicitat és entendre el tot com un somni inmens i estrany.’ Peixos entén el món com un tot o no l’entén. L’entén com un somni màgic on tots som fets del mateix o no l’entén.

lg_5010641_jack_kerouac_ii_1_

‘The best teacher is experience and not through someone’s distorted point of view.’ (‘El millor mestre és l’experiència i no a través del punt de vista distorsionat d’algú altre’)

Aquesta frase és ideal per explicar la polaritat Sagitari – Geminis. De l’encontre entre els dos extrems de l’anomenat eix del pensament veiem com, en la seva carta, Sagitari guanya per golejada a Geminis: Aprendre per mitjà de la pròpia experiència i crear-se un pensament propi no-influenciable podria ser el lema de Sagitari i refiar-se de les opinions dels altres sense contrastar-les es típic del seu oposat Geminis. En fi, una gran frase més.

‘Great things are not accomplished by those who yield to trends and fads and popular opinion.’ (‘Les grans coses no són assolides per aquells que cedeixen a les modes i a l’opinió popul·lar’)

Seguint en la línia anterior, ell és un lliure-pensador (Mercuri a Aquari, Mart a Sagitari) i, com a tal, reivindica el pensament propi i rebutja el pensament de segona mà. No dóna importància a l’encaixar amb la opinió de la majoria ni té por a sentir-se exclòs, a ser un outcast o un outsider.

‘All human beings are also dream beings. Dreaming ties all mankind together.’ (‘Tot els éssers humans són també éssers somniadors. Somniar uneix a la humanitat’)

La voluntat de trobar punts en comú entre totes les persones que formen part del col·lectiu humà és quelcom molt piscià. I considerar i reiterar que un punt en comú és que tots som somniadors és encara més piscià.

‘Be in love with your life. Every moment of it’ (‘Enamora’t de la teva vida. En cada moment’)

Si coneixeu alguna persona Peixos segurament és el que s’acostuma a dir un ‘amor de persona’. Peixos és amor en el sentit més elevat de la paraula. Estimar ‘cada moment de la pròpia vida’ és un estimar molt incondicional (Peixos = amor sense condicions), és un estimar que passa per aprendre a acceptar tot i cada instant i això no és fàcil. Ell patia d’una forta addicció a la beguda i al joc doncs dubto que estigués enamorat de la seva vida. Una persona cau en la beguda degut a la tristesa, en un intent d’experimentar la felicitat encara que sigui de manera temporal i fictícia. Sabem que voler evadir-se de la realitat que no agrada i no voler acceptar que el món mai és l’ideal que voldríem és molt propi de l’arquetip de Peixos perquè Peixos és molt idealista. Per això també es decepcionen ràpidament i per tot plegat tenen facilitat per l’addicció a qualsevol substància que els ajudi a evadir-se de sí mateixos. El sucre, els ‘atracons’, l’alcohol,.. si l’individu té poca capacitat de posar els peus a terra (poc Saturn) l’addicció va prenent el control del cos com si d’un agent Smith de les pel·lícules de Matrix es tractés.

‘I want to work in revelations, not just spin silly tales for money. I want to fish as deep down as possible into my own subconscious in the belief that once that far down, everyone will understand because they are the same that far down’      (‘Vull treballar amb revel·lacions, no solsament en contes simples per diners. Vull submergir-me tant com pugui en el meu subconscient creient que en aquell punt, tothom comprendrà perquè són el mateix en el fons’)

Un Sol a Peixos té la capacitat i la necessitat d’aprofundir en l’inconscient col·lectiu. És la seva naturalesa. Si s’hi endinsa i no s’hi ofega, quan ha tornat a la superfície s’ha adonat que en el fons, tots, d’alguna manera estem connectats. En aquest estat d’unitat amb el tot (que tant agrada a Peixos), com que ja coneix una dimensió més profunda de la realitat, la dimensió materialista ja la veu d’una altra manera fins al punt de menysprear-la.

Kerouac258

Com molts altres cèlebres escriptors han fet, el Jack va experimentar en el camp de la pintura. Peixos és un signe regit per Neptú i per Júpiter. Com que la part visual és pronunciada és molt fàcil trobar aficionats a la pintura i a les arts visuals en general en el signe de Peixos. Les pintures del Kerouac es troben recollides a Departed Angels: The Lost Paintings (2004).

Escriure (Virgo) tal com raja (Peixos) sobre l’experiència pròpia (Sagitari) en clau sincera i subjectiva (Sagitari) i amb problemes d’addiccions (Peixos) és la síntesi astrològica que faig de tal personatge Sol Peixos, Lluna i Ascendent a Virgo i Mart a Sagitari.

Fins aquí l’astrobiogràfic del Jack Kerouac.

Captura de pantalla 2017-02-24 a les 1.06.14.png

‘One man practicing kindness in the wilderness is worth all the temples this world pulls.’

‘No man should go through life without once experiencing healthy, even bored solitude in the wilderness, finding himself depending solely on himself and thereby learning his true and hidden strength. Learning for instance, to eat when he’s hungry and sleep when he’s sleepy.’

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s